Dzienne archiwum: Wrzesień 16, 2017

Zalety i wady kamienia na blatach kuchennych

Jeśli zastanawiacie się nad wyborem materiału na blat kuchenny to przedstawiam kilka zalet i wad kamienia
Zalety:
1. Łatwość w utrzymaniu- odporność na kwasy i zaplamienia ze względu na niską porowatość i nasiąkliwość materiału.
2. Wytrzymałość na lata
3. Elegancja i ekologiczność
4. Ponadczasowość
5. Odporność na wilgoć, zarysowania i ścieranie
6. Niepalność (nie nagrzewa się szybko, dzięki czemu można kłaść na nim bezpośrednio gorące garnki).🍲🍳
7. Bogata naturalna kolorystyka i wzorzystość.🎨🏔️
Wady:
1. Materiał i wykonanie są dosyć kosztowne
2. Granit jest dosyć ciężki.
3. Montaż oraz obróbka jest czasochłonna i wymaga specjalistycznych narzędzi i fachowców.
4. Większe uszkodzenia wymagają zdjęcia płyty i oddania do obróbki do zakładu kamieniarskiego.
5. Wymagają impregnacji: w szczególności marmur.

https://www.facebook.com/piokommarmury/

102 105 cropped-blaty-kuchenne-granit-piokommarmury-przyciete.jpg